hotellfastigheter.se: Hotellfastighet i Uppsala

Hotellfastighet i Uppsala

Om Uppsala Uppsala är Sveriges fjärde största stad med drygt 150 000 invånare. Totalt har Uppsala Kommun drygt 210 000 invånare. Svenska Kyrkan har en ärkebiskop i Uppsala och gör därmed Uppsala till Sveriges kyrkliga centrum. Uppsala Universitet grundades år 1477 och är Skandinaviens äldsta lärosäte för högre utbildning. Universitet har drygt 45 000 studenter vilket genomsyrar alla stadens verksamheter. Fyrisån, Uppsala Slott och Uppsala Domkyrka är utmärkande sevärdigheter för staden. I centrala Uppsala finns det många shoppinggallerior, exempel på några är Forumgallerian, S:t Per-gallerian och Svavagallerian. Uppsala är också känd för sitt bandylag IK Sirius.
Uppsala Näringsliv Som tidigare nämnt präglas Uppsala stad av universitetet och näringslivet är inget undantag. Idag har universitet över 30 000 studenter och 6 500 anställda. Mellan mitten av 1800-talet och mitten av 1900-talet var Uppsala en riktig industristad. Betydelsefulla industrier från den tiden har idag antingen flyttat till andra städer eller lagts ner. Några av de större aktiva företag i Uppsala är bland annad GE Healthcare, Lindvalls kaffe, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. Uppsala kommun är också en stor arbetsgivare i länet.
Uppsalas Geografi Med bra kommunikationer och närhet till flera andra städer, såsom Stockholm, Enköping, Tierp och Norrtälje, är det många som pendlar till och från Uppsala dagligen. Antalet personer som pendlar till Uppsala stad är ungefär 20 000 och ut från Uppsala stad är drygt 22 000 personer. Med E4:an, välutvecklad järnvägstrafik och flera bussförbindelser är det inte svårt att förstå att många väljer att pendla.
Uppsala Universitet Uppsala Universitet är Nordens äldsta universitet och grundades år 1477. Fördelat på nio olika fakulteter finns det idag 24 000 helårsstudentet. Som student kan man välja mellan 140 olika program och över 2000 kurser. Kända alumner från Uppsala universitet är många, 15 nobelpristagare, 14 statsministrar och över 50 ledamöter Svenska Akademin. Dessutom präglas universitetet av ett starkt studentliv med 13 olika studentnationer, hundratals studentföreningar och studentkårer. Flera studenttraditioner härstammar från Uppsala, bland annat den klassiska studentmössan och den akademiska kvarten.
Värt att besöka Uppsala Domkyrka Uppsala Universitet Uppsala Slott Uppsala Högar Upplandsmuseet
Länkar om Uppsala

Om Uppsala på Wikipedia

Karta över Uppsala

Uppsala Kommun

Uppsala Universitet

Facebook-sida för kontorslokaler i Uppsala

Facebook-sida för butikslokaler i Uppsala

En hotellfastighet är en inrättning eller annan fastighet där rum för övernattning kan hyras. En hotellfastighet skiljer sig från ett vandrarhem i form av att man hyr rum och inte enstaka sängar. Under sökandet av en lämplig fastighet för sitt hotell är det viktigt att ha i åtanke hur stor fastigheten ska vara och hur många rum och gäster som ska få plats. Andra utrymmen måste också finnas i fastigheten, så som kontor, restaurang, städskrubb etc.

Kom ihåg att standarden på fastigheten kan spela roll eftersom det kan påverka prisläget på hotellet och de olika valmöjlighetena som finns tillgängliga, tex badanläggning, pub och tv. Påbörja din sökning av en hotellfastighet- klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Karlstad Växjö »